BAHAN-BAHANNYA
10 Biji Kunjng Telur
10 Bjiji Putih Telur
300 gm Gula Kastor
320 gm Tepung Gandum
2 sdt Double Acting { diayak bersama
2 sdm Serbuk Koko {
400 gm Mentega { pukul rata -
6 sdm Susu Pekat { ketepikan
1 sdt Minyak Vanila
CARA MEMBUATNYA
Pukul putih telur hingga naik lalu masukkan gula. Masukkan
kuning telur dan pukul lagi selama 7 minit sehingga adunan naik.
Hentikan mesin pemutar. Masukkan campuran mentega dan susu
lalu digaul rata. Bahagikan adunan kepada dua bahagian. Satu
bahagian dimasukkan serbukkoko dan digaul rata dan satu bahagian
lagi biarkan warna asal.
Griskan loyang 9 x 9 x 3 inci yang telah dialas kertas dengan sedikit
mentega. Masukkan adunan tanpa warna berselang seli dengan adunan
koko. Buat proses ini sehingga adunan habis.Kacau sedikit dengan lidi
untuk membentuk corak.Bakar didalam ketuhar dengan suhu 180 C'
selama 1 jam.
No comments:
Post a Comment