Thursday, 16 February 2012

KEK COKLAT ll



KEK COKLAT ll
BAHAN-BAHAN: A
300 gm Gula Kastor
200 gm Mentega
200 gm Tepung Naik Sendiri
8 Biji Telur
Sedikit Esen Vanila


BAHAN-BAHAN: B
62 gm Serbuk Koko
50 gm Gula Kastor
250 gm Air


HIASAN
Coklat Masak - dicairkan


CARA MEMBUATNYA
     Pukul mentega dan gula kastor sehingga kembang. Masukkan
esen vanila dan pukul lagi sehingga sebati. Kemudian masukkan 
telur satu persatu dan gaul sehingga sebati.
     Dibekas yang lain, campurkan semua bahan B, kemudian masukkan 
kedalam bahan A yang telah dipukul tadi. Akhir sekali masukkan tepung 
naik sendiri dan kacau sehingga sebati.
     Griskan loyang pembakar yang telah dialas kertas dan tuang adunan 
tadi kedalam loyang. Bakar dengan suhu 180 C'  selama 1 jam. Apabila
telah masak sejukkan dan letakkan coklat masak yang telah dicairkan diatas
permukaan kek. Kemudian masukkan kek kedalam peti sejuk barulah dihidangkan.

No comments:

Post a Comment