BISKUT JEM STRAWBERI
BAHAN-BAHANNYA
335 gm Mentega
450 gm Tepung Gandum
135 gm Gula Aising
1 sdt Esen Vanila
Secubit Garam
125 gm Jem Strawberi
60 gm Badam
CARA MEMBUATNYA
Pukul mentega dan gula sehingga kembang. Masukkan esen Vanila.
Masukkan tepung gandum, garam dan badam. Gaul rata sehingga
menjadi doh. Rehatkan seketika.
Canai doh setebal 0.5 cm. Terap menggunakan 2 acuan serupa. Satu
berlubang dan satu lagi tiada lubang. Susun biskut tanpa didalam
dulang pembakar yang telah digris. Lapiskan dengan biskut berlubang.
Bakar didalam ketuhar pada suhu 180 'C selama 20 minit. Apabila biskut
sudah masak, isikan bahagian tengah biskut yang berlubang dengan jem
strawberi. Taburkan serbuk gula diatas sebagai hiasan.
Published with Blogger-droid v2.0.4
No comments:
Post a Comment