Wednesday, 9 May 2012

BISKUT JEM STRAWBERI



BISKUT JEM STRAWBERI


BAHAN-BAHANNYA
335 gm Mentega
450 gm Tepung Gandum
135 gm Gula Aising
1 sdt Esen Vanila
Secubit Garam
125 gm Jem Strawberi
60 gm Badam

CARA MEMBUATNYA
    Pukul mentega dan gula sehingga kembang. Masukkan esen Vanila. 

Masukkan tepung gandum, garam dan badam. Gaul rata sehingga 
menjadi doh. Rehatkan seketika.
   Canai doh setebal 0.5 cm. Terap menggunakan 2 acuan serupa. Satu 

berlubang dan satu lagi tiada lubang. Susun biskut tanpa didalam 
dulang pembakar yang telah digris. Lapiskan dengan biskut berlubang. 
Bakar didalam ketuhar pada suhu 180 'C selama 20 minit. Apabila biskut 
sudah masak, isikan bahagian tengah biskut yang berlubang dengan jem
 strawberi. Taburkan serbuk gula diatas sebagai hiasan.

Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment