BAHAN-BAHANNYA
70 gm Mentega
150 gm Gula Aising
170 gm Tepung Gandum
Sedikit Esen Vanila
BAHAN INTI :
100 gm Krim Keju
4 Biji Kuning Telur
3 Biji Putih Telur
Coklat Masak
CARA MEMBUAT INTI
Putar krim keju, kuning telur dan putih telur
sehingga pekat dan sebati. Ketepikan.
CARA MEMBUATNYA
Pukul mentega dan gula sehingga adunan menjadi
putih dan gebu. Masukkan esen vanila dan kacau adunan
sebati. Kemudian masukkan tepung dan uli sehingga menjadi
doh yang lembut. Terap dengan acuan kesukaan dan ketepikan.
Tuang inti ditengah-tengah biskut. Cairkan coklat masak dan
lorekkan diatas biskut. Bakar dalam ketuhar pada suhu 180 'C
selama 25 minit.
No comments:
Post a Comment