Sunday, 22 April 2012

TART KEJU


TART KEJU
BAHAN-BAHANNYA
70 gm Mentega
150 gm  Gula Aising
170 gm Tepung Gandum
Sedikit Esen Vanila


BAHAN INTI :
100 gm Krim Keju
4 Biji Kuning Telur
3 Biji Putih Telur
Coklat Masak




CARA MEMBUAT INTI
     Putar krim keju, kuning telur dan putih telur
sehingga pekat dan sebati. Ketepikan.


CARA MEMBUATNYA
     Pukul mentega dan gula sehingga adunan menjadi
putih dan gebu. Masukkan esen vanila dan kacau adunan
sebati. Kemudian masukkan tepung dan uli sehingga menjadi 
doh yang lembut. Terap dengan acuan kesukaan dan ketepikan.
     Tuang inti ditengah-tengah biskut. Cairkan coklat masak dan
lorekkan diatas biskut. Bakar dalam ketuhar pada suhu 180 'C 
selama 25 minit. 










No comments:

Post a Comment