Tuesday, 24 April 2012

BISKUT KEJU



BISKUT KEJU
SUMBER: BUKU BICARA BISKUT WENDY KOR


BAHAN - BAHANNYA
180 gm. Mentega
60 gm. Keju Krim
80 gm.Gula Aising - diayak
1/2 sudu teh Garam
50 gm. Serbuk Keju Parmesan
300 gm. Tepung Superfine       } diayak
1/2 sudu teh Serbuk Penaik    }  bersama
100 gm. Kacang Walnut dicincang
10 gm. Biji Popi Biru
1 biji Kunung Telur


CARA MEMBUATNYA
   Pukul mentega, keju krim, gula aising dan garam pada kelajuan
sederhana hingga sebati. Kemudian masukkan serbuk keju parmesan.
Setelah itu masukkan tepung superfine dan serbuk penaik.
   Terap adunan dengan acuan biskut mengikut kesukaan. Sapukan kunung
telur diatas biskut dan tabur biji popi biru.
   susun biskut dalam dulang pembakar yang telah digris dan bakar didalam
ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 170 'C untuk 15 minit sehingga
masak kekuningan.



No comments:

Post a Comment