RESEPI : LILY MARIA ( 2011 )
BAHAN - BAHANNYA :
250 gm Mentega
100 gm Gula Halus
380 gm Tepung Gandum } diayak
100 gm Tepung Jagung } bersama
60 gm Tepung susu }
1 Biji Kuning Telur
1 sdt Esen Vanila
Coklat Urai
Cawan Kertas secukupnya
CARA MEMBUATNYA :
Pukul mentega dan gula hingga sebati kemudian masukkan kuning
telur dan esen vanila. Setelah sebati masukkan tepung gandum dan
tepung jagung. Adun sehingga adunan menjadi sebati dan lembut.
Parut adunan dan masukkan kedalam cawan kertas. Hias dengan
coklat urai diatasnya dan bakar dalam ketuhar pada suhu 150 'C selama
15 minit.
favourite jugak biskut sarang semut ni. =D
ReplyDeleteAssalamualaikum,salam perkenalan...maaf ya lambat reply.Btw thnx for the comments.
Delete