Thursday, 11 August 2011

BISKUT DAHLIA




BISKUT DAHLIA
RESEPI : LILY MARIA ( 2011 )

BAHAN - BAHANNYA :
320 gm Mentega
500 gm Tepung Gandum
25 gm Tepung Kastad
180 gm Gula Aising
2 Biji Kuning Telur
1 sdt Esen Vanila
Sedikit Ceri Merah - dipotong kecil untuk hiasan



CARA MEMBUATNYA :
   Pukul mentega dan gula aising sehingga sebati. Kemudian
masukkan kuning telur dan esen vanila sambil dipukul lagi
sehingga sebati semuanya. Masukkan tepung gandum dan tepung
kastad yang telah diayak sedikit demi sedikit.
   Dengan menggunakan acuan biskut dahlia cetak adunan didalam
dulang pembakar yang telah digris dengan sedikit mentega. Hiaskan
dengan ceri merah diatas dan bakar dalam ketuhar pada suhu 150'C
selama 15 minit.

No comments:

Post a Comment