RESEPI : LILY MARIA
BAHAN - BAHANNYA :
750 gm Tepung Gandum
250 gm Mentega
50 gm Minyak Sapi Qbb
50 gm Gula Halus
1 sdt Esen Vanila
BAHAN INTI :
300 gm Kacang Tanah - digoreng tanpa minyak dan dikisar
120 gm Gula Halus
Kacang dan gula digaul rata. Ketepikan
CARA MEMBUATNYA :
Pukul mentega, minyak sapi dan gula sehingga sebati. Masukkan
Telur dan esen vanila. Kemudian masukkan tepung sedikit-sedikit
dan pukul sehingga adunan menjadi sebati dan tidak melekat.
Ambil sedikit adunan dan masukkan sedikit inti kacang. Bentukkan
dan sepit adunan untuk mendapatkan bentuk daun.
Bakar adunan didalam ketuhar bersuhu 150 'C selama 15 hingga
20 minit. Biarkan biskut betul2 sejuk barulah ditaburkan gula halus.
No comments:
Post a Comment