BAHAN BISKUT :
70 gm Mentega
150 gm Gula Aising
170 gm Tepung Gandum
Sedikit Esen Vanila
BAHAN INTI :
100 gm Krim Keju
4 Biji Kuning Telur
3 Biji Putih Telur
Coklat Masakan - Hiasan
CARA MEMBUAT INTI :
Satukan krim keju, kuning telur dan putih telur.
Pukul sehingga pekat dan sebati. Ketepikan.
CARA MEMBUATNYA :
Pukul mentega bersama gula sehingga adunan menjadi putih
dan gebu. Msukkan esen vanila dan kacau adunan hingga sebati.
Kemudian masukkan tepung dan uli sehingga menjadi doh yang
lembut. Gunakan acuan mangkuk tart untuk membakar .
Masukkan sedikit adunan kedalam acuan dan bentukkan mengikut
acuan. Masukkan inti kedalam adunan. Dengan mengunakan lidi
lorekkan coklat masakan diatas inti tart dan bakar didalam ketuhar
dengan suhu 180 'C selama 25 minit.
No comments:
Post a Comment