Monday 9 May 2011

BISKUT OATS CIP COKLAT




BISKUT OATS CIP COKLAT

BAHAN-BAHANNYA
375 gm Mentega
200 gm Gula
100 gm Gula Perang
4 Biji Telur
500 gm Tepung
10 gm Baking Powder
2 gm  Baking Soda
500 gm Oat
300 gm Cip Coklat
Secubit garam

CARA MEMBUATNYA
     Panaskan oven pada suhu 170 'C. Pukul mentega,gula
garam dan gula perang sehingga kembang dan lembut. 
Masukkan telur satu persatu dan gaul sebati. Masukkan 
bahan-bahan kering kecuali cip coklat dan adun sehingga
menjadi doh. Kemudian barulah masukkan cip coklat.
     Gelek doh dengan penggelak sehingga setebal 1 sm.
Potong doh mengikut citarasa yang diingini. Susun adunan 
diatas dulang pembakar yang telah dilapisi kertas pembakar
dan bakar selama 25 minit atau sehingga berwarna kekunigan.


No comments:

Post a Comment