Sunday, 1 May 2011

BISKUT CIP COKLAT


BISKUT CIP COKLAT
SUMBER: BICARA BISKUT WENDY KOR


BAHAN - BAHANNYA


250 gm. Mentega
180 gm. Gula Kastor
120 gm. Telur ( 2 biji )
400 gm. Tepung Superfine         }
1 sudu teh Serbuk Penaik          } diayak 
1/2 sudu teh Soda Bikarbonat   } bersama
50 gm. Serbuk Koko                   }
250 gm. Cip Coklat


CARA MEMBUATNYA


   Pukul mentega dan gula kastor selama 5 minit sehingga naik dan
kembang. Masukkan telur dan pukul lagi pada kelajuan sederhsna 
selama 3 minit. Kemudian masukkan tepung superfine, serbuk penaik,
soda bikarbonat dan serbuk koko. Setelah itu masukkan separuh cip coklat
dan kacau  adunan sehingga sebati.
   Bentukkan biskut yang bulat dan sedikit leper didalam dulang pembakar 
yang telah digris. Hias biskut dengan baki cip coklat dan bakar dalam ketuhar
yang telah dipanaskan pada suhu 180 'C selama 15 minit sehingga biskut masak
keperangan. 

No comments:

Post a Comment