BAHAN - BAHANNYA :
1 ekor Ayam - potong kecil
3 helai Daun Kunyit - disiat2
2 batang Serai - diketuk
1/2 cawan Minyak
200ml Santan Pekat
2 sudu besar Kerisik
1 sudu besar Gula
Air secukupnya
Garam
BAHAN - BAHAN KISAR :
15 Cili Kering
5 Cili Api
3 Bawang Besar
10 biji Bawang Merah
8 biji Bawang Putih
1 in Halia
1 in Lengkuas
1 in Kunyit
4 batang Serai
CARA - CARA MEMBUATNYA :
Tumis bahan - bahan kisar hingga wangi. Masukkan ayam
serta serai yang telah diketuk , kacau rata. masukkan santan,
air, daun limau purut,daun kunyit ,gula dan garam .
Biar mendidih dan agak pekat barulah dimasukkan kerisik dan
hirisan daun kunyit. Masak hingga naik minyak. Hidangkan
bersama nasi himpit atau nasi putih.